Biografie

Christina Marchand is geboren in Oostende op 17 februari 1968.

Als enige meisje tussen drie broers leert ze al heel jong haar mannetje staan, haar ouders zijn eenvoudige werkmensen die haar de belangrijkste waarden van het leven hebben meegegeven veel meer dan materialistische behoeften in onze hedendaagse maatschappij. Toch durft ze te dromen van een carrière als mannequin of fotomodel en neemt ze vanaf 16-jarige leeftijd al deel aan talrijke miss-verkiezingen en coastings maar vooral haar next-door-girl uitstraling maakt haar populair maar brengt haar niet verder in deze eerder harde wereld.

Ze is geen hoogvlieger maar toch veelzijdig, haar nieuwsgierigheid en leergierigheid maakt van haar een bijzondere mooie en warme jonge vrouw.

 

Ze werkt graag en veel, als verkoopster, in de horeca en ze weet dit allemaal te combineren met haar drukke gezinsleven want ze is ook mama van twee stoere jongens.

Uiteindelijk loopt het allemaal anders dan dat ze had verwacht en ontmoet ze haar huidige man Erik waarmee ze nu al 18 jaar samen vreugde en leed deelt. Ze komt terecht in de fietsbranche en bloeit werkelijk als een bloem open in de zaak van haar partner 'Design Bike' en later 'Ericc', daar leert ze de knepen van het zelfstandig ondernemen en komt haar veelzijdigheid en ambitie ten volle naar boven.

Een brand verwoestte niet alleen hun zaak en woning maar ook hun ambitieuze toekomstplannen, tijdelijk toch want vijf jaar na de brand begon het terug te kriebelen om te ondernemen, creatief te zijn ..

Zo is SlaapExpert Equilli ontstaan in Oostkamp, het gevolg van een speurtocht naar een nieuwe matras. Een moderne slaapwinkel waar sfeer en beleving op de eerste plaats komt en waar je een matras kan kopen op maat van je eigen lichaamsbouw. Uniek concept, verschillend van alle andere slaapspeciaalzaken in de buurt maar het werd geen succesverhaal !

Vol overgave en passie en in volle crisistijd  stort ze zich op het oprichten van een damesboetiek. Bewust kiest ze voor een een eigen aanpak: een multibrand en conceptstore. Label14 wordt geboren, overal in de winkel voel je de eigenheid van Christina, van de winkelinrichting over de veelzijdigheid van de merken tot de eigenzinnige keuze van de kledij. Leuk, trendy en stijlvol en vooral voor ieders budget. 

De interesse, de neus en het talent voor kledij en styling is haar naturel. Met plezier helpt ze haar klanten naar het zoeken van een gepaste outfit, ze is pas tevreden als haar klant glunderend met haar nieuwe aankoop naar buiten gaat.

'label14' is een droom die voor mij is uitgekomen. Het is elke inspanning en elk risico waard geweest.